haiiiiii................

Assalamualaikum...ai... Nama saya Mohamad Fazli Othman. Tp orang panggil sama macam2, ada panggil Fazli, Ayie, Mat Yie, Ayfz, Ustat, Pali, Fali, Fast Lee, dll. Tak kisahlah nak panggil saya apa, tpsaya tetap orang yang sama. Saya ialah Mohamad Fazli Othman.

Tanpa Meraka Siapalah Saya

23 Ogos, 2009

eh....bulan puasa pon kene tag gak

assalamualaikum semua....mmm..sy ditag lagi...bulan2 puasa ni pon ada owang tag gak...k lah..layan jer ek....
kali ni ditag oleh Meera dan @nn...diaorang ni macam pakat jer nak tag aku nih...alahai...

5 perkara yang anda suka tentang bulan puasa :
~sbb bulan penuh kerahmatan....banyak ganjaran dalam beribadat
~buleh bangun subuh awal2
~bulan ni la saya dok rindu kat sedare mare /ahli keluarga yg dok jejauh tuh
~jugak rindukan rakan2 yg dok jejauh tuh....hu..hu...
~abih puasa raya la....he..he..

5 perkara yang best masa bulan puasa :
~bukak puasa ngan famili
~g bazar ramadhan ngan rakan2
~time ni la ayah saya tunjuk skill memasak..sbb selalunya bulan biasa mak jer yg masak...
~g solat tarawikh...best tgk owang ramai kat masjid..(tp selalunya awal2 bulan jer...)
~menjadi saudagar mercun, bunga api yg berjaya..kah..kah..kah..(ek..itu dulu la...sekarang dah insaf..he..he..)

5 jenis makanan/minuman yang wajib ade masa berbuka puasa :
~kurma
~air x kisah la air apa pon
~kuih muih....x kisah jenis apa pon
~nasik dan lauk pauk..x kisah..sedap jer saya bedal semua
~janji halal beb

5 perkara yang wajib anda lakukan sebelum berpuasa :
~niat...jangan lupa tuh..
~sahur
~solat sunat
~solah subuh
~pastu puasa ak..pe lg

5 cerita best/xbest puasa anda :
~selalu g bazar ramadhan..tp x tau nak beli apa
~time tengah keletihan berpuasa...tetiba adik datang makan ayam goreng...ceh..
~tengok upin ipin...
~ssh bangun sahur..tp bila dah bangun ssh nak tidur balik
~waktu berbuka...mmg best ar...

5 orang yang tepaksa bocorkan rahsia puasa diorang :
~makCu
~reAktifZul
~Farhah Zaidah
~Jeck's
~gadis kampung separa bandar

11 ulasan:

  1. ::: askm ayie.. aduuhh penat gak nak buat
    ::: jawab soalan2 nih yeer [hehehe] aku akan
    ::: cuba tapi lambat sikit laa jawab.. skrg
    ::: nih tgh bz skit ttg benda lain.. kalo aku
    ::: lupa atau buat2 lupa harap ingat2kan laa
    ::: aku atau sebaliknyer [hehehe] apa2pon boleh
    ::: tanya urusetia tag, boleh ker jawab soalan
    ::: tag dlm email ajer? [hahaha]..

    ::: amacam puasa? mcm biasalaa kan, sesiapa yg
    ::: biasa skip makan, normal jer yer tak? kalo
    ::: biasa makan ikut time, tuh yg payah sikit..
    ::: tapi org dewasa, no problem.. yg penting
    ::: tingkatkan amalan ibadah spt solat terawih.
    ::: atleast dlm sebulan tuh, ada jugaklaa pi..
    ::: jangan tak pi langsung sbb Ramadan tuh dtg
    ::: sekali sekala ajer.. keep on blogging bro!

    BalasPadam
  2. slamat berpuase
    smoge Ramadhan kali ini akan lbih baik dr sebelumnye..

    ~ek pi solat terawihlaaa... main tag2 pulak hehhee

    BalasPadam
  3. wahwah!!hehehe.ko pose ke ayie?

    BalasPadam
  4. makaseh tag kita....

    nanti sy buat yerk...

    =)

    BalasPadam
  5. Cik Cookiie nak wat.xmaalu nih.

    BalasPadam
  6. salam ramadhan abang ayie ittewww..

    BalasPadam
  7. >>aishah ibrahim
    he..he..

    >>ReActivateZul
    ha..ha..ok...bila2 bro nak wat pon x pa...
    biasala bro..awal2 puasa ni mmg dugaan..

    >>Makcu
    ye la..nak pi la ni...

    >>hajaribrohim
    cet,...aku posa la...
    ke ko yg x posa..ha..ha..

    >>GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr
    ok..sama-sama...

    >>cookie devine
    ok..x per..buat ler...x kisah pon
    sangat dialu-alukan...

    >>yginsaf4
    salam ramadhan untuk anda jugak

    >>Atiqah.Ismail~
    slmt berpuasa untuk anda gak

    >>Nurul Liyana
    slmt berpuasa untuk anda gak

    BalasPadam
  8. nanti frhah buat ye...slamat berpuasa..

    BalasPadam