haiiiiii................

Assalamualaikum...ai... Nama saya Mohamad Fazli Othman. Tp orang panggil sama macam2, ada panggil Fazli, Ayie, Mat Yie, Ayfz, Ustat, Pali, Fali, Fast Lee, dll. Tak kisahlah nak panggil saya apa, tpsaya tetap orang yang sama. Saya ialah Mohamad Fazli Othman.

Tanpa Meraka Siapalah Saya

12 September, 2009

aku dah ingat.....24...

pagi tadi..bangun je dari tetdo aku dapat satu msg dari bank islam....


rm 0.00 Bank Islam
Wishes you a
Happy Birthday on
12/09/2009.
bankislam.SMS


baru aku ingat..hari ni hari lahir aku....maka genaplah umur aku 24 tahun...........
dok pikir balik..dalam 24 th ni..apa aku dah buat..rasa hari tua semakin menghampiri...ha..ha...


dan bila genapnya umur aku 24 ni...aku nampaknya kene merancang ssuatu yg lebih serius untuk hidup aku....kene kerje lebih serius lg...dah kene pikir pasal pasangan hidup..kene pikir psal masa depan...x kan nak macam ni sampai ke tua..kan...

bos aku macam tau jer arini besdey aku..(walhal dia x tau pon..)..td bos bg duit raya....rm xxx.00
alhamdulillah....pasni g carik baju raya lak...x beli lg baju raya...pasni keje kene rajin2 lg...design kene power...kene update....baru boleh jadik pekerje yg bagus...ha..ha..(berangan llbeh aku nih..)

pasal pasangan hidup....haritu ada terpikir kejap...tapi Jun lalu......terus x jadik..tgu tahun depan la pikir balik....insyaallah..........bukan x nak carik lg...tp biar ekonomi stabil dulu......kegawatan ekonomi meruncing sekarang nih....mak aku dok tanya bila lg..adeh.....calon pon x da lagi.....


pic kek ni bukanlah kek besdey aku arini..mana ada sambut pape pon besdey aku..bulan2 posa lak tu...ni pic tahun 2005 lalu....masa besdey aku time latihan industri................

sebenarnya aku jarang untuk mengingat besdey aku..apatah lagi besdey kawan2 ataupon besdey ahli keluarga aku....


oklah...aku x nak melalut bebanyak ni....nak p solat tarawikh lak.....
ok...selamat hari lahir untuk diri sendiri.....
selamat berpuasa semua.....
selamat pulang ke kampung untuk mereka2 di perantauan....
selamat hari raya aidilfitri (ek...lbt lg..)


18 ulasan:

  1. selamat hari lahir...

    24 thn dh ye...

    xpe, muda lg tu...

    insyaallah..da masa lg nk cari calon..

    semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki..

    =)

    BalasPadam
  2. happy birthday ayie!!!
    semoga sihat dan sukses selalu okay.

    kahwin nanti jangan lupa jemput orang sini.
    haha.

    ^______^

    BalasPadam
  3. wee~
    slamat hari jadi la awak..:)
    manfaatkan hdup ni sbaik-baiknya eh..:)

    BalasPadam
  4. happy birthday ye ayie...eh..dh 24 taun...moga pnjng umo..murah rzki...

    BalasPadam
  5. selamat hr kertu.semoga lebih baik.

    BalasPadam
  6. happy birthday~~!!
    ok what 24 tuh...
    xde la tua mane....
    owh btw aja2 fighting dlm:
    #mencari pasangan idup
    #arena mendesign
    #idup dll

    BalasPadam
  7. happy besday ayie..
    hope semua yg kamoo rancang terlaksa..
    24 tahun tua sikit jer dari saifa..hehe..
    banyak masa agi nak cari calon..:)

    BalasPadam
  8. >>GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr
    ha..ha..mmg terase muda pon...
    TQ...

    >>aishah ibrahim
    TQ...
    insyaallah saya jemput
    (lambat lg rsayner..)

    >>Elviera
    TQ..
    insyaallah...saya cuba yg terbaik

    >>hanilopiplopz
    TQ miss

    >>Farhah Zaidah
    TQ..insyaallah..
    ek..soalan miss sy x sempat nak jawab lg..

    >>cookie devine
    TQ..insyaallah...

    >>schokolart susu
    TQ...mmg muda lg,,...tp dah terase tua..ha..ha..

    >>mizz saifa
    TQ miss..
    oh..kiranya miss ni 23h lah..
    insyaallah..calon saya cari pelan2..ha..ha..

    BalasPadam
  9. selamt menyambut ulna tahun kelahiran ke 24 semoga rezki lebih lg n bertambh sihat n cepat2 kawen

    BalasPadam
  10. ayie sori lmbat wishh..
    ~~HAPPY 24th BIRTHDAY~~

    BalasPadam
  11. hepi belated bday!
    comel je cake tu

    BalasPadam
  12. >>nur'ain
    TQ

    >>Kirr_rule
    TQ..insyaallah..aku kawen secepat mungkin..ha..ha..

    >>aRi sHu
    ok..x per..TQ

    >>JueHasan
    TQ...kek tu mmg comel..mcm owangnyer gak..ha..ha..

    BalasPadam
  13. aie....
    happy belated besday..
    mira tak perasan la..
    sorry sgt2...
    mira pun dah lama tak update blog..
    semoga murah rezki dan cepat kawin..
    hee..

    BalasPadam
  14. >>meera
    ok..TQ meera....
    kawen lbt lagi la...
    tgu meera kawen dulu kot..ha..ha..

    BalasPadam
  15. happy belated birthday ayie~
    may Allah bless u my friend.
    wish u have a great life.always.
    :)

    BalasPadam
  16. epi belated besday ayie..

    selamat mnjadi TUA... ek slah mnjadi MATANG,

    May Allah bless u!

    BalasPadam